recept: Savanyú uborka, Kifőzde
Savanyú uborka
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5 kg apró uborka,
3 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
1 csomó kaporlevél,
1 szál torma,
szemesbors, mustármag,
só, cukor, ecet,
borkén, szalicil


Apró, kemény, friss, nem hasas uborkából végy kb. 5 kilót, mosd meg alaposan és tedd egy nagy üvegbe. Tegyél bele 2-3 gerezd fokhagymát, 1 kis fej vöröshagymát 4-6 darabra vágva és egy csomó kaprot, 20-30 egész borsot, ugyanannyi mustármagot, három-négy hosszanti szeletre vágott tormát, fél mokkáskanál borként. Szorítsd le kis lapocskákkal és öntsd le sós-ecetes-cukros (cukorból nagyon kevés kell!), forrásban levő lével úgy, hogy a lé kicsurranjon az üvegből. Tegyél minden üvegbe egy késhegynyi szalicilt vagy porrá tört aszpirint is. Az üveget jól le kell zárni, majd meleg helyen hagyni kihűlni (szárazdunszt). 6-8 hét múlva fogyasztható.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: dunsztolás
 kovászos uborka
 sós vegyes savanyúság
 Misi bácsi savanyúja
 hordós vegyes savanyúság

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.05.21. Utoljára frissítve: 2008.08.14.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:12:11 - 1.53)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez