Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
5 kg apró uborka, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó kaporlevél, 1 szál torma, szemesbors, mustármag, só, cukor, ecet, borkén, szalicil |
Apró, kemény, friss, nem hasas uborkából végy kb. 5 kilót, mosd meg alaposan és tedd egy nagy üvegbe. Tegyél bele 2-3 gerezd fokhagymát, 1 kis fej vöröshagymát 4-6 darabra vágva és egy csomó kaprot, 20-30 egész borsot, ugyanannyi mustármagot, három-négy hosszanti szeletre vágott tormát, fél mokkáskanál borként. Szorítsd le kis lapocskákkal és öntsd le sós-ecetes-cukros (cukorból nagyon kevés kell!), forrásban levő lével úgy, hogy a lé kicsurranjon az üvegből. Tegyél minden üvegbe egy késhegynyi szalicilt vagy porrá tört aszpirint is. Az üveget jól le kell zárni, majd meleg helyen hagyni kihűlni (szárazdunszt). 6-8 hét múlva fogyasztható. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|